Welcome to my new website!


Welcome to my website! Please have a look around and find out about the stuff i do. Thanks to Mr David Silva for making this milestone happen. Now it’s my turn to keep this thing up to date… ;-)


About Sietse van Gorkom

Bio Sietse van Gorkom, viool Sietse van Gorkom is een van de weinige improviserende violisten in Nederland. Met zijn virtuoze techniek en unieke klank doet hij echter niet onder voor klassieke strijkers. Hij was onder andere oprichter van K-oZ Collective waarmee hij in 2007 het album 'Voetjes van Velours' uitbracht. Samen met cellist Jonas Pap was hij onderdeel van de Within Temptation Theatertour 2008. Met zijn Red Limo Stringquartet speelt hij onder andere met Pete Philly en Perquisite en Kyteman's Hiphoporkest. Momenteel werkt hij met het kwartet aan een debuutalbum. Als klassiek violist gaf Sietse recitals met diverse pianisten als Maurice van Schoonhoven, Jaap Brackman, Alla Milchtein, Rodrigo Robles de Medina, Daniel van der Hoeven en Yumi Toyama. Hij speelde onder andere in het Ricciotti Ensemble, het Nederlands Studenten Orkest en het Rotterdam Young Philharmonic met dirigenten als Valeri Gergiev, Eri Klas, Jurjen Hempel, Otto Tausk en Hans Leenders. Verder speelde hij in diverse begeleidingsorkesten als Continuo Rotterdam en het Amsterdam Symphony Orchestra. Sietse werkte mee aan diverse theaterproducties als 'Jetje en haar dansorkest' en 'Djordji Ferari Orkestar'. Docenten Jazz en improvisatie Ilja Reijngoud, Jorg Kaaij, Ferdinand Povel Klassiek Julia Veerling, Jeroen de Groot, Benzion Shamir en Natasja Morozova. Masterclasses Ruggiero Ricci, Tibor Varga, Herman Krebbers Studio Henny Vrienten (Pietje Bell) Massive Music Marco Sound, Toontrap Muziekproducties Snelle Jelle Turk Perquisite Big Boy Caprice Controverse Music Sander Huiberts Sietse bespeelt een Matthijs Heyligers viool uit 2002, ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.